top of page
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Facebook
  • Instagram

PS5, VR2 UN RESIDENT EVIL 8

Kamēr aktīvi tiek vērtēts jaunais RESIDENT EVIL 4 remake, iztestējām RE8 Village VR režīmā, kas ir viena no spēlēm ekskluzīvi Playstation 5. Esam lieli survival horror žanra cienītāji un jaunās paaudzes Playstation virtuālās realitātes brilles noteikti sniedz pavisam jaunu līmeni šajā spēļu pieredzē.




VR grafika & mehānika

Sākumā spēle piedāvā iziet īsu apmācību. Tā ļauj apgūt VR pamata mehāniku kā objektu satveršana, naža izmantošana, aizstāvēšanās un tuvcīņa, ieroču izmantošana un pārlādēšana, kas ir noderīgi, jo katrai spēlei ir sava specifika. Te jau sākam apjaust spēles potenciālu tieši mehānikas un iespējamās interaktivitātes ziņā.



Augstās izšķirtspējas tekstūras pateicoties OLED HDR, gaismas kontrasts un kopējā atmosfēra katrā lokācijā ir iespaidīga. Augsti novērtējam smalki izstrādātos dizaina līmeņus, vidi un interaktivitāti, kas VR režīmā vēl vairāk rada klātesamības sajūtu. Re7 Biohazard jau bija pārsteidzošs oriģinālajā PSVR režīmā (pat ar visiem PSVR trūkumiem), taču grafikas un VR mehānikas ziņā jaunais PSVR2 noteikti ir pārāks.

Salīdzinot ar spēles iepriekšējo daļu, kas bija balstīta vairāk uz stāstu, RE8 ir daudz dinamiskāks un noteikti prasa intensīvāku ieroču un cīņas pielietojumu - kas attaisno sevi virtuālajā realitātes režīmā, bet, spēlējot parastajā režīmā, varbūt brīžiem šķiet par bezmērķīgu tiem, kam tuvākas oriģinālās RE spēles. Uzmanību vērta detaļa VR režīmā - spēle dod iespējas izvēlēties, cik reālistiski vēlamies to spēlēt – ieročus iespējams pārlādēt pašam, izejot cauri pilnai pārlādēšanas sistēmai vai aizstājot šo fukciju ar vienu pogu, kā parastajā režīmā. Noteikti aizraujošāk ir spēlēt pirmajā variantā, bet tas prasa prasmes navigācijā un ātrākus refleksus cīņas vidū, pašiem gadījās izņemt, piemēram, karti, nevis patronas vai nesagrābt nazi uz pirmo reizi.


Pats PSVR2

PSVR2 sensori lieliski ķer mazās kustības ar galvu un ķermeni, kas atbilstoši un precīzi pārtulkojas spēles vidē. Noteikti jāpiebilst, ka haptika tehnoloģija (haptics) ir inovatīvs papildinājums brillēm — vibrācija, kas jūtama, kad lieto šaujamieročus (atsitiens) vai saskarē ar krītošu objektu ir vēlviens realitātei tuvinošas pieredzes elements.

Par pašu headsetu dzirdētas ir dalītas domas. Sākumā brilles šķiet lēta paskata dēļ vieglā materiāla, no kā tās pagatavotas, taču pēc dažām lietošanas dienām tās pierāda sevi un attaisno materiāla un uzbūves izvēli. Un paši kontrolieri - brīnišķīgi - funkcionāli un estētiski.

Mīnusi, ko vērts pieminēt: kontrolieru uzlādes ilgums, augstā cena un protams vads, kas ne vienmēr ļauj brīvi kustēties 360.

Verdikts: runājot tieši par RE8, šī spēle ir action-packed un tieši VR režīms sevi attaisno, spēle kļūst personiskāka un aizraujošāka. PSVR2 noteikti ir nākamais solis virtuālās realitātes pieredzē.

Vērtējums: 8,5 no 10.


bottom of page